divendres, 10 de gener del 2014

CAMPANYA MIL PER CENT

 CAMPANYA  MIL PER CENT


El capital financer internacional, responsable de la crisi que patim actualment i de totes les crisis que el capitalisme provoca periòdicament per anar apoderant-se d’allò que encara no s'ha fet seu, controla la majoria de mitjans de comunicació (premsa, ràdio i TV) i també té moltes maneres de desinformar per Internet i d'intoxicar dins els fòrums progressistes, tot i que no controla encara del tot Internet. 

Allà on té manco força el seu control és en el repartiment de fulls volants i en allò que es pugui debatre a les assemblees obertes, a les reunions de pares d'alumnes a les escoles, a les reunions de les associacions de veïns, de tercera edat, etc. És per això que, mentre augmenten la influència a la Xarxa, volen anar reduint la llibertat d'expressió, posant entrebancs als temes a tractar a les reunions de pares d'alumnes (en Bauzà ja hi fa feina) i posant multes al repartiment de fulls volants (l'ajuntament de Palma ho té a punt d'aprovar si és que encara no ho ha aprovat quan vos arribi aquest escrit).

Com que de moment les multes les volen posar per repartir fulls volants en els espais públics (carrers, places, edificis de propietat pública, etc.) però no afecta el repartiment en espais privats, hem decidit canviar el sistema de repartiment massiu d'informació escrita als carrers i places per una acció que anomenam campanya  "mil per cent". 

Li deim campanya, perquè no és a les nostres mans el dur-la a terme tot sols i hem de mester la col·laboració de més gent i no només gent jubilada. Ja sabem que tothom està ocupat i que molts ja fan campanya pel seu compte per Internet, amb twitters, facebooks, correus electrònics, blogs, i altres sistemes, però tenim en compte que, per una banda, hi ha gent que no accedeix a Internet o hi accedeix molt limitadament, sense entrar a qüestions de debat socioeconòmic ni polític, i per altra banda, que molta gent que sí que actua des de la xarxa, ha de seleccionar la informació que rep, perquè no seria a temps a mirar tot el que li arriba. També sabem que hi ha gent que segueix el debat, però que no hi intervé per motius diversos. 

Per això, passarem ara a explicar-vos en què vol consistir la campanya esmentada, deixant clar per endavant que no pretenem que ningú no deixi de fer la feina que venia fent o que li vengui de gust fer, ens adreçam simplement a la gent a qui li sembli millor seguir la nostra campanya, independentment de la resta de feines que pugui continuar fent.



MIL PER CENT

La nostra idea és anar oferint cada mes un mínim de quatre textos diferents i arribar a ser mil persones compromeses a fer-ne, del text que més els agradi dels proposats, cent còpies en paper, i repartir-les a la feina, a les bústies dels veïns de la finca, a les taquilles dels gimnàs o del futbol que practica, a les associacions on participa, etc., però no als espais públics.

El fet de proposar quatre textos diferents (o més) té la intenció de permetre elegir el que més li agradi al soci col·laborador, disminuir la probabilitat que a qualcú li arribi més d'una còpia idèntica, i que també es pugui elegir per economia, ja que hi haurà textos monolingües de mida de mig Din A 4, que amb cinquanta còpies DIN A 4, xapades per la meitat se'n tendran cent per repartir (entre 1,5 euros i 5 euros segons on es facin les còpies) i fulls tetralingües que exigiran un DIN A 4 per les dues cares (i que poden sortir entre 5 euros i 15 euros.

Tot i que la iniciativa es pot seguir sense fer-nos-ho a saber, i ja va bé, ens agradaria que els qui facin comptes fer-ho, a mesura que s'hi incorporin, ens ho comuniquin a    jubilatsxmca@gmail.com   a correu des del qual els en donarem un altre que serà exclusivament pels correus relacionats amb la campanya.

Els textos els publicarem cada mes al blog

                                                          http://jubilatsxmca.blogspot.com.es

com a  mil per cent mes de gener, o mil per cent mes de febrer, etc.
Per mitjà del blog esmentat també anirem proposant altres accions relacionades, però de moment ens limitarem a posar-hi els documents que hi anam posant i els de la campanya mil per cent.

Des de "Es jai de sa barraqueta" programa de Jubilats per Mallorca", que s'emetrà cada dimecres de cinc a sis a partir del proper dia vuit de gener per Ona Mediterrània 98.0 FM, i que es podrà escoltar també en diferit per Internet, continuarem explicant la campanya i animant a participar-hi, però des d'ara mateix ens agradaria començar a rebre correus electrònics de gent interessada en la campanya.

Salut!


La Junta Directiva de Jubilats per Mallorca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada