dimarts, 3 de desembre del 2013

ALS PARTITS POLÍTICS

         

 
                                             MANIFEST 
                 ADREÇAT ALS PARTITS QUE VULGUIN PODER
                 DEMANAR EL VOT DE LA GENT MOBILITZADA
                A FAVOR DE LA DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA


          A situacions extraordinàries 
          els corresponen actuacions extraordinàries

A. Vivim una crisi econòmica programada pel gran capital financer internacional per apoderar-se d'allò que encara no s'havien fet seu: sanitat pública, escola pública, transport públic, sistema públic de pensions, caixes d'estalvi i altres institucions financeres populars i/o cooperatives, etc.

B. Dins les crisis que el capitalisme provoca periòdicament per anar acumulant la riquesa del món en poques mans (Benet XVI, "Caritas in Veritate"), aquesta és de les més dures i vol reduir les condicions sociolaborals dels treballadors occidentals  a les condicions de la gent del tercer món.

C. Conseqüències: 
     - Hem perdut les caixes d'estalvi, tenim gent a l'atur, en una situació que angoixa els més vells, encén la ràbia en els pares de família amb fills encara joves i aboca els joves a la desil·lusió i a la desesperança; tenim minva de salaris, gent contractada a mitja jornada, que els la fan fer sencera, gent obligada a fer hores extres sense cobrar-les a empreses que tenen beneficis i a societats anònimes que en reparteixen.
     - Es destrueix la petita empresa mentre es degraden la sanitat i l'escola públiques, com a pas previ per a la seva privatització, i es regalen milers de milions d'euros als bancs, mentre es retallen les pensions per estalviar allò que acaben de regalar als bancs.
     - Hi ha moltíssima de gent  a qui els bancs han robat i estafat i a qui, fins i tot després d'haver rebut ells milers de milions d'euros públics, continuen escanyant, i l'estat dóna avantatges per fer-se plans privats de pensions, molts dels quals haurien fet fallida si no ens haguessin robat els doblers de tots per donar-los als bancs.
     - Tenim delinqüents de coll blanc a lloure, mentre gent necessitada és desnonada de ca seua i la gent discapacitada veu escandalosament retallats els programes d'ajuda a la dependència.
     - Malgasten a balquena en infraestructures que només serveixen per cobrar-ne les comissions corresponents i per reforçar la capitalitat de Madrid i, al mateix temps, patim una espoliació fiscal de més de 3.000 milions d'euros anuals (un 14 per cent del PIB de les Illes Balears), que intenten justificar dient mentides (com que Madrid també té un dèficit gros, cosa falsa que justifiquen fent embulls) i dient que és just que qui més té més pagui (però els balears som els qui més pagam i som els qui fan 7 en PIB per càpita, i a més, som els qui manco doblers rebem per sanitat, educació, infraestructures, etc.)
     - Amb uns desastres nuclears com els de Fukushima i Txernòbil posen traves a les energies renovables i alternatives, posen impostos al sol, i ara ho reblen important merda per cremar i provocar així una acceleració en l'augment dels casos de càncer que ja patim.

D. Actua:
     - Amb un atac frontal del sistema que a nivell global vol reduir la riquesa lingüística i cultural de la Humanitat, per millor controlar-ho tot, i que aquí atempta contra la llengua pròpia de les Illes Balears per acabar de minoritzar-la i reduir-la al no-res.
     - Amb polítiques destinades a facilitar i finançar la concentració de mitjans de comunicació cada vegada més controlats per grans corporacions empresarials, que vulneren la llibertat d’expressió i que posen en perill els mitjans de comunicació públics.
     - Dins un ordre internacional que es fonamenta en la mentida i en la manipulació dels mitjans de comunicació i que no escatima a promoure guerres i genocidis per assegurar el domini de l'extrema minoria formada pels grans capitalistes mundials.

I els polítics del PP i del PSOE en el Parlament de Madrid es varen posar d'acord per modificar la Constitució en el sentit que sigui obligatori pagar els deutes als bancs abans que atendre les necessitats del poble.
 I els polítics del nostre Parlament, uns donen a tot això un suport entusiasta i els altres hi fan una oposició tan tèbia que provoca una mescla d'indignació i badallera. 

ÉS PER AIXÒ QUE EXIGIM ALS POLÍTICS I ALS PARTITS QUE VULGUIN PODER DE MANERA HONRADA DEMANAR EL VOT DE LA GENT 

1. Que facin públic el deute del seu partit i qui en són els creditors.
    Que facin públic si tenen posat qualque aval personal per garantir el pagament del deute del seu partit.
    Que facin públic quins doblers cobren de la política sumant tots els conceptes, dietes incloses (si és que ja tenen càrrec).
     Si no es queden per a ells tot allò que cobren, que facin públic a què o a qui destinen allò que no es queden.

2. Que deixin de ser políticament correctes perquè aquest concepte és una impostura, tergiversa i té connotacions conservadores, i que denunciïn i anomenin les coses pel seu nom: 
          - Que són criminals, els qui dissenyaren i decidiren la crisi-estafa que patim.
          - Que són lladres i delinqüents, els qui veren la jugada i s'hi apuntaren, els qui enganaren la gent amb les preferents, els qui enganaren amb la valoració fraudulenta de les accions de Bankia i d'altres bancs, els polítics que rescataren els bancs sense fer-los públics, els qui han perdonat milers de milions de deute de bancs que reparteixen beneficis i ho han fet amb doblers que eren de tots i que fan comptes rescabalar reduint les pensions públiques de jubilació, els qui reduïren els controls als bancs perquè poguessin fer les estafes que han fet, els qui permeteren que les caixes actuassin com bancs per posar les bases que permetessin robar un dels béns del poble, etc.
             - Que són inútils i incompetents, els banquers i els polítics que diguin que no ho veien venir, que no sabien allò que passava (érem molts els qui avisàvem abans que succeís).
             - Que són etnocides, els qui volen reduir la riquesa lingüística i cultural del planeta i per això volen esborrar les senyes d'identitat del nostre poble.
             - Que són mentiders, els polítics que menteixen i els mass media que menteixin i intoxiquen.
             - Etc. etc. etc.

3. Que no es limitin a dir i denunciar de paraula, ans que actuïn, que quan la cosa sigui evident s’incomodin, que facin feina de valent en lloc d'escalfar la cadira, que actuïn:
             - Si els governs volen importar fems per incinerar, que generarà més dioxines que faran augmentar més els casos de càncer del que ja ho havien fet cremant els fems produïts a Mallorca, que no ho consentin, que ho denunciïn amb fets, que es quedin tancats dins el Parlament, o que s'encadenin a Son Reus, o onsevulla… però que actuïn, que no es limitin a fer discursos…
             - Que exigesquen l'establiment de mínims de treballadors de cada classe segons la mida de l'hotel i la categoria, i un sistema d'inspecció laboral eficient que faci impossible la sobreexplotació actual de treballadors que són contractats a mitja jornada i obligats a fer-la sencera, o que fan hores extres sense cobrar després d'haver fet la jornada completa a empreses diverses, inclosos bancs que reparteixen beneficis, o que no tenen dia lliure. I que evidenciïn visualment les seves denúncies amb accions que els incomodin a ells mateixos, amb acampades a les zones turístiques o plantant-se davant els bancs o altres empreses, etc.

4. Que estudiïn, analitzin, pensin i preparin.
Sovint, en els debats, es veu que la preparació ha estat molt magre, que el convenciment dels qui debaten és relatiu, que fan més el "paripé" per conservar la pròpia clientela que no demostren que estan realment preocupats per defensar els interessos generals.
             - I que així, amb la feina de preparació ben feta, no els faci peresa debatre amb la gent, amb les associacions veïnals, amb els treballadors de les empreses, en assemblees obertes (i no només amb els líders sindicals). Que se sotmetin a la crítica popular per poder arribar a construir entre tots projectes engrescadors que ells puguin liderar i/o gestionar la part que hagi de fer-se des de les institucions.

             - Que siguin transparents, fent servir els partits d'eines de transformació de la realitat i que deixin d'actuar per interessos de partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada