dilluns, 21 de març del 2016

L'estratègia del caos

Fragment d'un article d'en Joan Carrero a       L'Hora Dominació Global

Una de les últimes veus honestes i autoritzades que han criticat aquesta gran farsa ha estat la de l'advocat Robert Kennedy Jr. en un article per a la revista Político.
En ell, el nebot de l'expresident nord-americà John F. Kennedy exposa una de les més importants claus que expliquen la decisió dels Estats Units d'organitzar una campanya contra el legítim govern de Baixar al-Àssad. Exposa que aquesta decisió no es va prendre després de les protestes civils pacífiques sinó uns anys abans, quan aquest va rebutjar el projecte que li va proposar Qatar de construir un gasoducte per valor de 10.000 milions de dòlars, gasoducte que travessaria Aràbia Saudita, Jordània, Síria i Turquia. Aquesta infraestructura hauria garantit que els regnes sunnites del golf Pèrsic tinguessin un avantatge decisiu als mercats mundials de gas i hagués enfortit Qatar, que és el més estret aliat que els Estats Units posseeix a la regió. Allà es troben dues de les principals bases militars nord-americanes i la seu del Comandament Central dels Estats Units a l'Orient Mitjà.
Però el president sirià es va negar a signar aquest acord. I uns mesos més tard va començar a negociar amb l'Iran la construcció d'un gasoducte alternatiu que portaria el gas des de l'Iran al Líban i que hagués convertit el país persa en un dels majors proveïdors de gas a Europa. Immediatament després de la negativa de Baixar al-Àssad al projecte proposat per Qatar, les agències d'intel·ligència dels Estats Units, Qatar, Aràbia Saudita i Israel van començar a preparar una revolta per derrocar el règim d'al-Àssad, segons les dades de diversos informes secrets als quals va tenir accés Robert Kennedy Jr. Aquest explica també que la CIA va transferir sis milions de dòlars a la cadena de televisió britànica Barada, perquè elaborés reportatges a favor del derrocament del mandatari sirià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada